Afetzede Üreticilerin Kredi Borçları Erteleniyor

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Bakanlar Kurulu kararı ile afetzede üreticilere...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Bakanlar Kurulu kararı ile afetzede üreticilere ait kredi borçlarının ertelendiğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürü Salih Köksal, “28 Ağustos 2012 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile 01 Ocak 2012 tarihinden 28 Ağustos 2012 tarihine kadar sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 0 zarar gören ve bu zararları Hasar Tespit Komisyonca tespit edilen ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki tarımsal kredi borçlarının 1 yıl süreyle yüzde 5 faizle ertelenmesi yapılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

28 EYLÜL SON GÜN

Karar kapsamından faydalanacak üreticilerin afetler sebebiyle meydana gelen ve tespiti yapılmış ürün kayıplarıyla ilgili ürünlerin ürün pirim destekleme ödemeleri yapılırken hasar oranında eksik ödeme yapılacağını açıklayan Köksal, “Aydın merkez ilçe dahilin de, Şubat 2012 ayı içerisinde görülen aşırı yağış, taşkın, sel ve kar yağışı nedeniyle zarar görmüş olup ta Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları düşük faizli Tarımsal Kredi borcu olan ve kredisini 1 yıl süreyle ertelemek isteyen çiftçilerimiz aşağıda yazılı açıklamalara göre müracaat yapacaklar. Kredi ertelemesi için müracaat etmek isteyen üreticilerimiz 28 Eylül 2012 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ve dilekçe ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat yapacak. İl Müdürlüğümüze müracaat eden üreticilerimiz ayrıca, kredi aldıkları Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri de 28 Eylül 2012 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: