Afetzedeler için gönül birlikteliği yaptılar

Van'da 26 Ekim'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde ve ardından Erciş’te yaşanan depremler sonunda yüzlerce...

Van'da 26 Ekim'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde ve ardından Erciş’te yaşanan depremler sonunda yüzlerce kişi hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş da evsiz kalmıştı.
Kış mevsiminin zor şartları altında çadırlarda kalmak durumunda kalanlar için Türkiye seferber oldu. Doğu Anadolu bölgesi dahil bir çok bölgede sosyal tesislere, misafirhanelere depremzede aileler yerleştirildi. Kahramanmaraş bölgesi de afetzedeler için duyarsız kalmadı. İl merkezinde çok sayıda aile misafir edilirken Kahramanmaraş'ın büyük ilçelerinden Elbistan'da da hayırseverler boş durmadı.
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, boş olan evini depremzedeler için açtı. Bu konuda ilçe Kaymakamlığına resmi talepte bulunuldu ve evin donatılması işine girişildi. Sendikalar, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve esnaflar el birliği yaparak evin yeni eşyalarla donatılmasını sağladılar. Ev donatıldıktan sonra depremzede aile beklenmeye başlandı. Elbistan’a gelen depremzede aile Malatya’da karşılandı ve özel araçla Elbistan’a getirildi.
Depremde evi kullanılamaz hale gelen Veysel Özbey ve ailesi, hazırlanan eve yerleştiler ancak onları bir sürpriz bekliyordu. 2 - 3 gün boyunca Elbistan’da misafir edilen Özbey ailesine Van merkezde konteyner ev ayırtıldı. Aile şimdi geri dönüyor ve doğduğu topraklarda yaşamak istiyor. Yeniden boş kalan döşenmiş olan eve ise yeni bir depremzede aile yerleştirilecek.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, depremzede aile için el birliği yapan yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti. Vanlı depremzede Veysel Özbey’de oldukça sıkıntılı bir dönemden geçerken yapılan yardımları unutmayacağını vurguladı. Özbey, şöyle konuştu:
“Elbistan’a geldiğimizde dayalı-döşeli evi görünce oldukça sevindik. 2 - 3 Gün misafir edildik. Ancak Van’dan bir haber geldi ve konteyner hazırlandığı ve taşınmamız gerektiği bize iletildi. Ata toprağımızda yaşamak amacıyla konteynera yerleşeceğiz. Bu süre içerisinde bize yakınlık gösteren tüm Elbistanlılara teşekkür ediyorum. İnsanın doğup büyüdüğü yerde olması çok ayrı bir duygu. İnşallah bizim yerimize başka bir aile gelip yerleşir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz