Afetzedelere "tarhana" Önerisi

GAZİANTEP (AA) - Dayanıklı ve besleyici özelliği nedeniyle tüketilen Türk mutfağının geleneksel yiyeceklerinden tarhananın doğal afetlere uğrayan kişilere dağıtılması önerildi.

Tarhanayı tanıtacaklar Öztan, tarhanayı gençlere tanıtma ve tattırma amacıyla İstanbul'da 14 Aralık'ta etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi. Beşiktaş Vapur İskelesi'nde gün boyu sürdürülecek tanıtım çalışmalarında binlerce kişiye tarhana çorbası ikram edileceğini ifade eden Öztan, "Milli kültür ögelerimizi tanımadan tanıtmamız mümkün değil. Tarhanayı önce biz seveceğiz sonra dünyaya sevdireceğiz. Binlerce kişiye gün boyu sıcak çorba ikram ederken evlerine götürerek pişirmeleri için de özel hazırlanmış tarhana vereceğiz" ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: