Afgan Mültecilere Türkçe Kursu!

Afganistan’dan ülkemize sığınan ve ana dili Farsça olan mültecilere, Toroslar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda okuma -yazma kursu açıldı.

Okuma-yazma kursuna Toroslar İlçesi Demirtaş ve Alsancak Mahallesine yerleşen çok sayıda mültecinin katıldığı ifade edildi.Süren savaş ve bölgelerinde yaşanan belirsizlikler sonucu ülkemize gelen Afganistanlıların soysal yaşamlarına daha sağlıklı bir şekilde devam etmeleri için gerekli olan dil eğitimi konusunda Mersin’de büyük hassasiyet gösteriliyor.Kursa katılımının yoğun olduğunu belirten yetkililer bir ay önce 20 kişiyle başlayan kursun 40 kişiye ulaştığını ve yeni kursların da açılması gerektiğini kaydetti.Türkçeye yoğun ilgi gösteren Afganlıların, daha iyi bir yaşam için çıktıkları bu yolda, hayatlarını kolaylaştıracak olan dil eğitimi, kendilerini, birçok alanda yetiştirmeleri için büyük önem taşıyor.Daha iyi yaşama arzusu taşıyan mülteciler, Türkçeyi öğrenmek için, zor şartlara rağmen ders çalışmayı ihmal etmiyor.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: