Afgan Mültecilere Yardım Edenlere Plaket Verildi

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Başarının temeli millet ile devletin koordineli işbirliği içerisinde tespit edilen hedefe doğru yürümekle mümkündür" dedi.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Başarının temeli millet ile devletin koordineli işbirliği içerisinde tespit edilen hedefe doğru yürümekle mümkündür" dedi.

Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanlığı Mülteci ve Mazlum Haklarını Koruma Kurulu tarafından, Afgan mültecilere yardım yapanlar için plaket töreni düzenlendi. Baro binasındaki törene Vali Mayda'nın yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Reklam
Reklam

Mayda, buradaki konuşmasında Van depreminden sonra Gümüşhane'ye gelen Afganlı mültecileri misafir olarak kabul ettiklerini ve devlet olarak gereken ilginin gösterildiğini söyledi.

Yardımlaşmanın Türk milletinin önemli hasletlerinden olduğunu vurgulayan Mayda, "Yardımlaşmak, toplumumuzun temel dinamiğidir. 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' anlayışı hepimizin çalışmalarında bizlere ışık tutuyor. Devletimizin bu amaçla oluşturduğu kurumlar bu anlamda ellerinden gelen desteği gösterdiler" diye konuştu.

Mayda, yapılan yardım çalışmasının örnek bir çalışma olduğuna işaret ederek, "Başarının temeli millet ile devletin koordineli işbirliği içerisinde tespit edilen hedefe doğru yürümekle mümkündür" ifadesini kullandı.

Konuşmalar sonrası Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanlığı Mülteci ve Mazlum Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Melek Genç Taştan ile baroya bağlı avukatlarca Vali Mayda'ya teşekkür plaketi sunuldu.

Mayda ise katkılarından dolayı Belediye Başkanı Canlı, Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı Taştan, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaket verip teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen deprem sonrası bu ilde oturan Afgan asıllı mülteciler Gümüşhane'ye gönderilmiş ve Valilik tarafından kente gelen 139 mülteci Naim Ağaç Spor Tesisleri ile 21 konuta yerleştirilmişti.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz