Afgan Polislerin Eğitimi Başladı

Bir dönem yurt dışından eğitim alan Türk polisi, şimdi yabancı meslektaşlarını eğitiyor. Bu kapsamda 497...

Bir dönem yurt dışından eğitim alan Türk polisi, şimdi yabancı meslektaşlarını eğitiyor. Bu kapsamda 497 Afgan polisinin eğitimine Sivas'ta başlandı. 6 ay boyunca eğitim alacak polisler, Afganistan'da görev yapacak.

Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti arasında 5 Mart 2011 tarihinde imzalanan 'Afganistan Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Geliştirmesine İlişkin İşbirliği' konulu mutabakat muhtırası kapsamındaki 3. dönem 'Temel Polislik Eğitimi' programı, 497 Afgan polis amir adayının katılımı ile 17 Haziran 2013 tarihinde Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde (POMEM) gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. 6 aylık eğitimin ilk 4 ayı 'Temel Polislik Eğitimi', son 2 ayı ise 'Suç Soruşturmaları' alanına yönelik uzmanlık eğitimleri şeklinde gerçekleştirilecek. Eğitimini tamamlayan Afgan polislerin, ülkelerinde kritik noktalarda görev alması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: