Afgan Sığınmacılara, Hakkari Valiliği Sahip Çıktı

Afganistan'dan Türkiye'ye gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 49 sığınmacıya, Hakkari Valiliği sahip çıktı.

Afganistan'dan Türkiye'ye gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 49 sığınmacıya, Hakkari Valiliği sahip çıktı.

Afganistan'dan Taliban yanlılarının baskısı ve ölüm tehdidinden kaçarak Türkiye'ye sığındıkları belirtilen ve Ankara'daki işlemlerin ardından Hakkari'ye gönderilen 49 sığınmacı, valilik tarafından koruma altına alındı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) müracaatları alınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılardan bir kısmı geçici olarak çeşitli kurumların sosyal tesislerine yerleştirilirken, geri kalanı da kent merkezinde kiralanan evlerde misafir edildi.

Reklam
Reklam

SYDV yetkilileri, sığınmacılara her türlü yardımın sağlandığını belirterek, "Bir süre kurumların sosyal tesislerinde misafir ettiğimiz sığınmacıları kiraladığımız evlere yerleştiriyoruz. Vakıf olarak ev kiralarını karşılayacağımız misafirlere, gıda ve ihtiyaç yardımı da yapıyoruz" dedi.

Muhabir: Nevzat Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: