Afganistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kamger:

Afganistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hamayon Kamger, Türk Devleti'nin Afganistan'ın barış sürecinde her şeyi ile yanlarında olduğunu söyledi.

Afganistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hamayon Kamger, Türk Devleti'nin Afganistan'ın barış sürecinde her şeyi ile yanlarında olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi'ni (DÜ) ziyaret eden Kamger, AA muhabirine, Türk milletinin ve Türk büyüklerinin Afganistan'ı himayelerine almasının kendilerine güven verdiğini belirtti.

Sağlık, siyasi ve askeri açıdan bakıldığında Türk milletinin Afganistan'a her açıdan büyük yardımlar yaptığını ve halkın güvenini kazandığını vurgulayan Kamger, "Türk Devleti, Afganistan'ın barış sürecinde gerçekten her şeyi ile bizimle birlikte ve yanımızdadır" dedi.

Reklam
Reklam

Afganistan'da müzakere sürecinin çok başarılı şekilde devam ettiğini belirten Kamger, "Müzakere sürecimiz başarılı ilerliyor, bundan sonra da inşallah diğer dost Müslüman ülkelerin yardımıyla sıkıntısız ve başarıyla geçecektir" diye konuştu.

Afganistan'da ordu, polis ve güvenlik ekiplerinin eğitim sürecinin devam ettiğini anımsatan Kamger, sözlerini şöyle tamamladı:

"2014 yılından sonra, yabancı güçler ülkeden çıktıktan sonra eğitim süreçleri devam edecektir. Diğer dost ülkeler bizim yanımızdadır ve şu an milli ordumuz ve polisimiz çok iyi durumdadır. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayacak durumdayız. 1. ve 2. etapta Afganistan güçlerine verilecek il ve ilçeler tamamlandı ve 3. aşamaya geçildi. 3. aşamanın tamamlanması ile Afganistan'ın tümü milli ordu ve polise geçecektir. Şu anda güvenlik güçlerimiz Afganistan'ın her yerinin güvenliğini sağlayacak durumda ve güçlüler."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: