Afganistan'da intihar saldırısı: 5 ölü, 8 yaralı

(İHA) - Afganistan'da düzenlenen intihar saldırısında canlı bombanın da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Helmand Eyaleti Polis Şefi Muhammed Hüseyin Andewal, eyaletin güneyinde düzenlenen intihar saldırısında 5 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırının pazar yerinde bir polis aracının geçişi sırasında düzenlendiğini kaydeden Andewal, "İntihar bombacısı üzerine sardığı bombaları, kalabalık bir meydanda polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 5 polis ile 3 sivil de yaralandı" dedi.

Reklam
Reklam

Yaralıların yerel bir hastaneye kaldırıldıklarını ifade eden Andewal, 2 sivilin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Polis Şefi Muhammed Hüseyin Andewal, saldırıdan Taliban militanlarını sorumlu tuttu.
Taliban militanları geçtiğimiz yıl Afganistan'da 160'dan fazla intihar saldırısı düzenledi. 2007 yılı, ABD öncülüğünde müttefik güçlerin ülkeyi ele geçirdiği 2001 yılından bu yana kayıtlara geçen en çok intihar saldırısı düzenlenen yıl oldu.