Afganistan’da Kaçırılan Türk Işçi Kaya: Yaşam Şartları Çok Zordu

Afganistan'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle zorunlu iniş yapan helikopterin zorunlu iniş yapmasından sonra kaçırılan Türk...

Afganistan'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle zorunlu iniş yapan helikopterin zorunlu iniş yapmasından sonra kaçırılan Türk işçi Erkan Kaya, akşam saatlerinde Adana’daki evine ulaştı. Kaya, “Burada Taliban güçleri bizi esir aldı. Herhangi kötü bir davranışta bulunmadı. Ama yaşam şartları çok zor. Bu yüzden çok korktuk." dedi.

Adana Havalimanı’nda davul–zurna ile karşılanan Kaya, oluşturulan araç konvoyu eşliğinde merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Yeni Doğan Mahallesi’ndeki ikametine geldi. Burada annesi Türkan, eşi Sultan, üç çocuğu ve diğer yakınları ile kucaklaşarak hasret gideren Erkan Kaya, 21 Nisan’da olumsuz hava şartları sebebiyle helikopterin mecburi Taliban’nın köyüne iniş yaptığını hatırlattı. Kaya, “Burada Taliban güçleri bizi esir aldı. Herhangi kötü bir davranışta bulunmadı. Ama yaşam şartları çok zor. Bu yüzden çok korktuk. Daha sonrada serbest bıraktılar. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı, Afganistan Büyükelçisi ve oradaki polislerden razı olsun. Allah devletimizi var etsin.” dedi.

Reklam
Reklam

Sevinç gözyaşları döken anne Türkan Kaya ise oğluna kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu vurguladı. “Allah böyle bir şeyi kimseye yaşatmasın” duasında bulunan Türkan Kaya, emeği geçen herkese teşekkür etti. Eşi Sultan Kaya ise “Allah devletimizden razı olsun.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: