Afganistan'da NATO konvoyuna saldırdı

KABİL (İHA) - Afganistan'da güvenliği sağlamakla görevli NATO askerlerinin bulunduğu konvoya, isyancılar tarafından ateş açıldı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırı sonrası herhangi bir tahribatın yaşanmadığını duyurdu.

Afganistan'da isyancılar, bölgede güvenliği sağlamak üzere devriye gezen NATO askerlerinin bulunduğu konvaya saldırı düzenlendi. Saldırının uzaktan kumandalı bomba ile yapıldığını açıklayan yetkililer, olay neticesinde herhangi bir ölen ya da yaralanın bulunmadığını dile getirdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yusuf Stanizai, "Pul-e-Charkhi Otoyolu'nda uzaktan kumandalı bir bomba patlatıldı. Olayın olduğu saatte NATO'ya bağlı askeri birlik devriye görevindeydi. Ancak, herhangi bir tahribat kaydedilmedi" diye konuştu. İçişleri Bakanlığı adına açıklama yapan bir başka yetkili ise, ISAF askerlerinin bulunduğu aracın "şans eseri" isabet almadığını dile getirdi. Bu arada saldırının yaşandığı yolun Afganistan ve Pakistan sınırı arasında bulunduğu ve bölgede sık aralıklarla NATO askerlerine yönelik saldırı girişimlerinin yapıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, dün Kandahar'a bağlı Spin Boldak Kasabası'nda gerçekleştirilen saldırıda 1 ISAF askeri hayatını kaybetmişti.