Afganistan'da Tır Şoförünün Kaçırıldığı Iddiası

Afganistan'a giden ve kaçırıldığı iddia edilen Adanalı tır şoförü Kerim Yeşil'den (60) bir haftadır haber alınamadığı bildirildi.

Afganistan'a giden ve kaçırıldığı iddia edilen Adanalı tır şoförü Kerim Yeşil'den (60) bir haftadır haber alınamadığı bildirildi.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mıdık Mahallesi'nde oturan Kerim Yeşil'in oğlu Volkan Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yaklaşık 40 yıldır tır şoförlüğü yaptığını, iş gereği de çok sayıda ülkeye gittiğini söyledi.

Geçen hafta babasının çalıştığı iş yerinden gelen yetkililerin kendisine, "babanız Afganistan'da kimliği belirsiz kişilerce 4 İranlıyla kaçırıldı" dediğini belirten Yeşil, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Firma yetkilileri babamın 4 İranlı şoför ile kaçırıldığını, tırlarının yakıldığını söyledi. Olayı duyduğumda şoka girdim. Sonra Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliyle görüştürdüler. Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylediler. Ama beklemekten başka yapılacak bir şey olmadığını anladık. Çok zor bir durum. Dışişleri Bakanlığının tüm çabaları gösterdiğinin farkındayız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu olayı çok ciddiye aldığının bilincindeyiz. Ona inanıyor ve güveniyoruz. Babamı getireceğini biliyoruz. O yönden kalbim çok rahat. Başbakanımıza canı gönülden inanıyorum. Önce Allah'a, sonra Başbakanımıza, sonra firmaya yalvarıyoruz, ellerinden gelen her şeyi yapsınlar. Bir an önce babamı anneme kavuştursunlar."

Olay nedeniyle derinden yaralandıklarını bildiren Yeşil, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri bakanımıza yalvarıyoruz ellerinden geleni yapsınlar" dedi.

Kaçırıldığı iddia edilen Kerim Yeşil'in 4 çocuk annesi eşi Meryem Yeşil (53) ise hiç beklemedikleri bir anda böyle bir olayın gerçekleştiğini, eşinin 40 yıldır yurt dışına gittiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Eşinin Afganistan'a gittiğinden de haberi olmadığını ifade eden Yeşil, şöyle devam etti:

"Haberim olsaydı bırakmazdım. Hayatımız o kadar ucuz mu- 'Bekleyin, metanetinizi koruyun' diyorlar, bekliyoruz ama ne kadar- Başbakanımıza yalvarıyorum. Gerekirse elini ayağını öperim eşimi getirsin. Umutla bekliyorum ama çok zor beklemek. Öldüğü zaman toprağa veriyorsun, bağrına taş basıyorsun, 'kaderim' diyorsun ama beklemek çok zor. Yalvarıyorum Başbakanımıza fazla bekletmesin bizi. Eşimi bana getirsin, bizi kavuştursun."

Yeşil, hiçbir Türk tır şoförünün Afganistan'a gönderilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Volkan Kaşik - Yusuf Koyun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: