Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Jayhoon:-"Gelişen Bir Ülke Olarak Türkiye'den Öğrenecekçok Şeyimiz Var. Türk Kardeşlerimiz Bize Herkonuda Yardımcı Oluyor"

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, "Gelişen bir ülke olarak Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, "Gelişen bir ülke olarak Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı oluyor. Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk sadece devlet düzeyinde değil, halklarımız arasındaki dostluk bağları da çok kuvvetli" dedi.

Büyükelçi Jayhoon, çeşitli temaslarda bulunmak ve üniversitede eğitim alan Afgan öğrencileriyle görüşmek için geldiği Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Büyükerşen'le, eğitim işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunan Jayhoon, Eskişehir'de 123 Afgan üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü belirtti.

Afganistan'ın gelişim sürecinde olan ülke olduğunu ifade eden Jayhoon, Afgan öğrencilerin Eskişehir'den ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden çok memnun olduklarını dile getirdi.

Afganistan ile Türkiye arasındaki köklü dostluğa da değinen Büyükelçi Jayhoon, "Gelişen bir ülke olarak Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var. Türk kardeşlerimiz bize her konuda yardımcı oluyor. Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluk sadece devlet düzeyinde değil, halklarımız arasındaki dostluk bağları da çok kuvvetli. İnşallah sizin tecrübelerinizden faydalanabiliriz" diye konuştu.

Büyükerşen ise Afganistan'ın gelişmesinin mutluluk verici olduğunu bildirerek, her türlü bilgi paylaşımına açık olduklarını kaydetti.

Açıköğretim sisteminin Afganistan için çok faydalı olabileceğini ve gelişmesinde büyük katkı sağlayacağını anlatan Büyükerşen, Eskişehir'in eğitim kenti olduğunu ve gençleri kucakladığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Afgan öğrencilerin Eskişehir'de rahat bir öğrenim hayatı geçirebileceklerini ifade eden Büyükerşen, Eskişehir'in her zaman kardeş gibi gördüğü Afganistan'a kucak açacağını da sözlerine ekledi.

Ziyarette, Eskişehir'de üniversitede eğitim gören Afgan öğrencilerde hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: