Afganistanlı Heyet Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - Afganistan'ın Sar-i Pul Vilayeti Kaymakamı Sait Hüsamettin İbrahim, Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı ziyaret etti.

GAZİANTEP - Afganistan'ın Sar-i Pul Vilayeti Kaymakamı Sait Hüsamettin İbrahim, Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı ziyaret etti. Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan ilinde kurulan Türk İl İmar ekibinden ülkelerinin idari kapasitesini geliştirmek amacıyla eğitim alan Afgan idareciler, uygulamaları görmek üzere Türkiye'ye geldi. Kaymakam Turan'ı makamında ziyaret eden İbrahim, Afganistan'daki idari kapasitelerini geliştirmek için Türkiye'de bulunduklarını söyledi. Afganistan ve Türkiye'nin çok eski tarihe dayanan dostluğa sahip olduğunu ifade eden İbrahim, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'nin daveti üzerine 18 kişilik bir heyetle geldik. Türkiye'nin tercübelerinden yararlanmak istiyoruz. Buradaki idari sistem bilgilerini alıp ülkemizde uygulamaya koyarak geliştirmek istiyoruz. Ayrıca Türkiye ve Afganis'tan arasındaki dostluğu daha da geliştirmek istiyoruz." İbrahim, Türk ve Afgan milletinin çok eski tarihlerden itibaren kardeş olduklarını söyledi. Turan da Afgan heyetine idari kapasitenin geliştirilmesi konusunda bilgi vereceklerini ve tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi. Kurum ziyaretleri yapacaklarını ifade eden Turan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin son yıllarda katettiği gelişmelerle ilgili bilgi vereceğiz. Kendilerinden de istifade etmeye çalışacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: