Afganlı Aileden Vali Ve Belediye Başkanına Plaket

Bayram haftası nedeniyle fakir aileleri ziyaret ederek, ailelerin taleplerini dinleyen Vali Hasan İpek’in ilk ziyareti,...

Bayram haftası nedeniyle fakir aileleri ziyaret ederek, ailelerin taleplerini dinleyen Vali Hasan İpek’in ilk ziyareti, Merkez Zahit mahallesinde ikamet eden 82 yaşındaki Mahmut Balaban’a oldu.

Bir süre Mahmut Balabanda sohbet eden ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Vali Hasan İpek, daha sonra yaklaşık altı aydır ilimizde ikamet eden 150 Afganlı aileden biri olan Ali Rıza Güzelbaş’ı evinde ziyaret etti.

Aile ziyaretlerini eşi Gülten Hanım, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez ile birlikte yapan Vali Hasan İpek bir süre aile mensupları ile sohbet etti.

Reklam
Reklam

Tarihte Afganistan’ın Türkiye’ye yaptığı yardım ve destekleri hatırlatan Vali Hasan İpek, ilimizde bulunan 150 kişilik Afganistanlı Vatandaşlara her türlü yardım ve desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirterek “Böyle bir milletin vatandaşlarına yardım etmek bizler için onur verici bir durumdur” diyerek imkanlar ölçüsünde gerekli yardımların devam edeceğini belirtti.

Ziyaret sırasında Valim Hasan İpek’in eşi Gülten İpek hanımefendi ailenin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretlerini tamamlayan Vali Hasan İpek’e, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez’e ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatime Ayık’a Afganlı aile tarafından plaket takdim edildi.

Afganlı aile adına konuşan tercüman, yaklaşık altı aya yakın zamandır Bayburt’ta olduklarını, geçen bu süre içerisinde Valilik tarafından her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini, çok memnun olduklarını, memnuniyetlerini dile getirmek adına plaket takdim ettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: