Afganlı Mültecilere Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesislerine Yerleştirildi

Kars'ta sığınmacı olarak kalan 400 Afgan mültecinin, 46 kişilik grubu, Sarıkamış’ta bulunan Gençlik Hizmetleri ve...

Kars'ta sığınmacı olarak kalan 400 Afgan mültecinin, 46 kişilik grubu, Sarıkamış’ta bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Osman Yüce Kayak Tesislerine yerleştirildi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Osman Yüce Kayak Tesislerini ziyaret ederek Afganlı sığınmacılar hakkında yetkilerden bilgi aldı. Kaymakam Ermiş’e İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay,Mal Müdürü Alpay Atasoy,İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak eşlik etti.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, yaklaşık bir ay önce Afganistan’dan İran’a sonra da Türkiye’ye gelmiş Afganlı aileler olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bunlardan 450 Afganlı sığınmacı statüsünde aile’nin Kars’a geldiğini ifade eden Erdoğan Turan Ermiş; “Kars Valiliğimiz tarafından imkanlar dahilinde ilçelere bu sığınmacılardan gruplar gönderildi. Sarıkamış’a 46 kişilik bir grup geldi. Biz onları ziyaret ettik. İhtiyaçları nedir? Sağlık ihtiyaçları varmıdır, Onları tespit ettik. Çocuklara hediyeler falan getirdik. Onlara burada kaldığı süre içerisinde elimizden gelen yardımı, şefkati göstereceğiz” dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Afganlı vatandaşların barınma, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarının Kaymakamlık SYDV ve yerel yönetimler tarafından karşılanacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: