Afganlı Sığınmacılar Konteynırlarda Yaşamlarını Sürdürüyor

Afganistan’da yaşanan savaş ve ekonomik şartlar sebebiyle ülkelerinden ayrılarak Birleşmiş Milletler aracılığı ile Türkiye’ye yerleşen...

Afganistan’da yaşanan savaş ve ekonomik şartlar sebebiyle ülkelerinden ayrılarak Birleşmiş Milletler aracılığı ile Türkiye’ye yerleşen Afganistan uyruklu sığınmacılardan 302 kişisi Erzincan’da yaşamlarını sürdürüyor. Afgan sığınmacılardan 42 aile için Geçit beldesinde konteyner kent oluşturuldu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Erzincan’a gelen 302 kişiden 182 kişi için Geçit beldesinde kurulan çadır kente yerleştirilmişti. Ancak yaklaşan kış ayları sebebiyle Acil Afet Durum Başkanlığı tarafından Van’dan gönderilen konteynerler, yine Geçit beldesinde Afganlı sığınmacılar için yerleştirildi. Çadırlardan konteynerlere geçen 182 Afganlı sığınmacı, yaşamlarını burada sürdürüyor. Geriye kalan diğer Afganlı sığınmacılar şehirde kiraladıkları evlerde yaşamaya başladı.

Reklam
Reklam

Geçit beldesinde bulunan Afgan sığınmacıların yaşadığı konteyner kent alanında inceleme yapan Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, sığınmacıların sorunlarını dinleyerek, yaşanan sıkıntılarla ilgili gerekenin yapılacağını belirtti. Vali Vekili Abdullah Çiftçi, "Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğine başvurarak sığınma talebi bulunan Afgan vatandaşları, üçüncü bir ülke kabul etmek üzere geçici misafir ettik. İlimizde 302 Afganlı misafirimiz var. Bunların 182 kişisini burada misafir ediyoruz. Diğerleri kendi imkanları ile bizlerin yardımları ile tuttukları kiralık evlerde yaşıyorlar. Çoğu tarımsal alanlarda çalışarak geçimlerini sağlıyor. Vakfımız Kızılay, Acil Afet Durum Müdürlüğü, Belediyeler ve diğer hayır kurumları tarafından elbise, giyecek yiyecek yardımı yapılmaktadır." dedi.

Ciddi bir maliyet ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Çiftçi, "302 vatandaşımıza biz devletin gerektirdiği tüm imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına ve diğer hayır kurumlarına özellikle sahip çıkmalarını istirham ediyoruz. Biz eskiden olduğu gibi devletimize sığınan bütün sığınmacılara büyük devlet olmanın gereği olarak her türlü yardımı yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: