Afiş asarken polise saldırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı

ÇORUM (A.A) - Çorum'da, 15 Nisan'da İstanbul'da yapılacak Grup Yorum'un "Bağımsız Türkiye" konserinin afişlerini asarken kimlik soran polise mukavemette bulundukları

ÇORUM (A.A) - Çorum'da, 15 Nisan'da İstanbul'da yapılacak Grup Yorum'un "Bağımsız Türkiye" konserinin afişlerini asarken kimlik soran polise mukavemette bulundukları öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Pir Sultan Abdal Derneği Çorum Şubesi üyesi Devrim T. (19), Gökhan T. (23) ve T.G (17), Gazi Caddesi'nin bazı yerlerine Grup Yorum'un konserinin afişlerini asmak istediler.

Polis, durumlarından şüphelendiği bu kişilere kimlik sordu. Kimlik göstermekte direnerek kaçan şüpheliler, polisin kovalaması sonucu yakalandı. Yakalandıktan sonra polise saldırarak polis aracına da zarar verdikleri öne sürülen şüpheliler, gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Devrim T. ile Gökhan T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheli T.G. ise serbest bırakıldı.

Mahkeme çıkışı dernek başkanı Halil Top, slogan atarak tutuklamaları protesto etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: