Afrika Sıcak Hava Dalgası Marmaris'tekileri Bunalttı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)- MARMARİS'te etkili olan Afrika sıcak hava dalgasından bunalan turistler, plaj, otel havuzu ve su parklarını doldurdu. Turizmin

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)- MARMARİS'te etkili olan Afrika sıcak hava dalgasından bunalan turistler, plaj, otel havuzu ve su parklarını doldurdu.
Turizmin gözde merkezlerinden Marmaris'te, etkisini gösteren Afrika sıcaklarından etkilenen tatilci ve turistler, serinlemek için sahillerde soluğu aldı. Sıcaklığın 41 dereceye ulaştığı kentte yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklık ise 45 dereceyi buldu. Deniz suyu sıcaklığının 21 ve nemin yüzde 63 derece olduğu ilçe merkezinde, sokaklar boşaldı. Plajlar, otel havuzları ve su parkları doldu. Kimi turistler, denize çektikleri şezlonglarda serinlemeye çalışırken, bazıları şemsiye altında dinlendi. İlçe merkezinden Turban Mevkii'ne kadar uzanan plajlarda konumlandırılan su sporları istasyonları heyecan arayanların adresi oldu. Turistler jet-ski, banana, simit ve deniz paraşütü ile hem heyecan yaşadı hem de serinlemenin keyfini çıkardı.
Bolu'dan ailesiyle tatile gelen Mehmet Irkan, "Kavurucu sıcaklardan etkilenmemek için gün boyu denizde veya otelin havuzunda dineliyoruz" dedi. Manisalı Demir Bilen de "Su parkında serinlemeye çalışıyoruz ama olmuyor" diye konuştu.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Marmaris ve çevresi dün akşamdan itibaren Kuzey Afrika sıcak hava dalgası altına girdi" dedi.
GECE YARISINA KADAR CADDELER RENGARENK
Marmaris'te gündüz plaj, su parkı ve otel havuzlarını dolduran turistler, geceleri ise sokaklara akın ediyor. Sahil şeridindeki Atatürk ve Kordon Caddesi ile Yat Limanı yürüyüş yollarında kalabalıklar oluşuyor. Saman İskelesi'nde ebeveynler kafeteryalarda denizden gelen esintiyle serinlemeye çalışırken, çocuklar parklarda oynuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: