Afrika ticaret zirvesinde İzmir'e EXPO için oy istediler

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyeleri, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu...

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyeleri, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle düzenlediği, 7. Türkiye–Afrika Ticaret Zirvesi programında, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için kulis çalışması yaptı. Organizasyonda ESİDEF üyesi 120 işadamı katıldı ve beş firma da stant açtı.
Açılışı geçen cuma günü Grand Cevahir Otel'de yapılan organizasyona, yurtdışından da bakanlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler katıldı. Afrika’nın 54 ülkesinden gelen 350 yabancı işadamıyla ikili görüşmeler yapıldı. Sıkı pazarlıklara giren Egeli firmalar, milyon dolarlık anlaşmalar için ön görüşmeler yaptı. Gıdadan temizlik ürünlerine, mobilyadan inşaat malzemelerine, tarım aletlerinden sağlık ekipmanlarına kadar birçok sektörde ortaklık ve ticaret için fırsat kovaladılar.
ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, bu organizasyonlarda hem ticaret yaptıklarını hem de Türkiye’yi tanıttıklarını söyledi. İzmir’in EXPO adaylığı için sıkı kulisler yaptıklarını belirterek, “Gelen misafirlerimiz bizi daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını arttırırken kimileri de ilk defa ihracat kapılarını araladı. Yurtdışından gelen firmaların tamamının ithalatçı olması, bu organizasyonunun Türkiye ve KOBİ'ilerimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.” dedi.

Reklam
Reklam

TUSKON BAŞKANI MERAL, EXPO İÇİN İZMİR'E OY İSTEDİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı gala yemeğinde TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, EXPO 2020 için Afrikalı ülkelerden İzmir'e oy istedi. Bakan Davutoğlu’na teşekkür eden Meral, “Aramızda birçok ülkenin ticaret ve dışişleri bakanları var. Ülke olarak aday gösterdiğimiz İzmir'le yarışa girdiğimiz EXPO 2020 organizasyonun kazanılması için başta konuk ülke bakanları ve üst düzey bürokratları olmak üzere desteklerini istiyorum. Ülkelerinin BIE delegelerinin temsilcileriyle görüşüp kendilerine Türkiye'nin güzelliğini ve fırsatlarını anlatmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz