Afrika'daki Su Kuyusu İçin Küpesini Sattı

Siirt Özel Celal Değer İlk ve Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek kendi aralarında biriktirdikleri...

Siirt Özel Celal Değer İlk ve Ortaokulu öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek kendi aralarında biriktirdikleri 6 bin 500 doları Afrika’ya su kuyusu açmak için gönderdi. Kampanyaya bir öğrenci velisi küpesini satarak destek oldu.

Özel Celal Değer İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikle konuşan okul müdürü Şeref Aydur, her şeyin 'Selam' filminin izlenmesi ile başladığını söyledi. Aydur, "Filmde küçük bir kız çocuğunun bir damla temiz su içmeden ölmesi öğrencileri çok duygulandırdı, insanları çaresizlik içinde bırakan bu durum karşısında öğrencilerimiz çok etkilendi ve Afrika’daki kardeşlerine karşı duyarsız kalmak istemediklerini söylediler. Öğrenciler daha sonra Afrika’yı daha iyi tanımak için Kimse Yok Mu Derneği’nin bir tanıtım filmine ulaştılar, bunları okuldaki tüm öğrencilere izletildi. Herkes çok duygulanmıştı ve Okulumuzda büyük bir kampanya başlatıldı. Öğrenciler bu kampanya ile kardeşlerini, teyzelerini, arkadaş ve komşularını dahil ettiler. Nihayetinde de 6 bin 500 dolar paraya ulaşıldı, bugün bu parayı Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla Afrika’da su kuyusu açmak için gönderdik" dedi. Afrika’da bir su kuyusunun açılması için gerekli para 6 bin 500 dolar olduğunu kaydeden Aydur, "Öğrencilerimiz bu kampanyaya harçlıklarını biriktirdi. Ancak su kuyusu açmak için gereken paraya ulaşamayınca bir velimiz o kadar çok duygulandı ki, kendi küpelerini bağışladı. Nihayetinde beklenen para toplandı, açılacak kuyuya da okulumuzun ismini vereceğiz" diye konuştu. Kendilerinin rahat bir ortamda ve her şeyi bulurken Afrika’daki insanların bir damla suya muhtaç olmasına asla kayıtsız kalamayacaklarını belirten Okul Meclisi Başkanı Rana Aydın, "Bizim kültürümüzde paylaşma var, yardımlaşma ve dayanışma var. Afrika’da insanların susuzluktan ölmesine tahammül edemeyiz, İzlediğimiz bir film ile yola çıkarak oradaki insanlara yardımcı olmak istedik, bu anlamda başlattığımız bu kampanyaya ulaştığımız parayı topladık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Okulda düzenlenen törenle toplanan para Kimse Yok Mu Derneği Siirt Şubesi Başkanı Cemal Özçelebi’ye teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: