Afrikalı çocuklar Miniatürk’ü gezdi

Esenler Belediyesi’nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nin Afrikalı misafir çocukları, Miniatürk'ü gezdi. Doyasıya eğlenen...

Esenler Belediyesi’nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nin Afrikalı misafir çocukları, Miniatürk'ü gezdi. Doyasıya eğlenen Afrikalı çocuklar, mini eserlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cezayir, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gine, Güney Afrika, Mısır, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Moritanya’dan 3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne katılmak üzere Esenler’e gelen yaklaşık 150 çocuk, sabah Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde hep birlikte kahvaltı yapıp bir birleriyle tanışma imkanı buldu. Esenler Belediye Başkanı Vekili Faruk Aydın ve Başkan Yardımcısı Aydın Polat da kahvaltıda yer aldı.

Reklam
Reklam

Misafir çocuklar, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nin bahçesinde laleler arasında hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Miniatürk'e ulaştı. Afrikalı misafirler, Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümeli (Sümela) Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na, Boğaziçi Köprüsü’ne kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserleri büyük bir dikkatle inceledi. Rehberler eşliğinde parkı gezip eserler hakkında bilgi alan ve kısada sürede adeta bir Türkiye turu atan Afrikalı çocuklar, bol bol da fotoğraf çektirdi. Çocuklar, oyun parkında da doyasıya eğlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: