Afrikalı iş adamları Türkiye’ye geliyor

Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı İrfan Avşar, bağlı bulunduğu en üst kuruluş...

Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı İrfan Avşar, bağlı bulunduğu en üst kuruluş olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından, bu yıl 7.'si düzenlenecek olan 'Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü Programı'na katılacaklarını söyledi.
Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü Programı, Afrika'nın 54 ülkesinden 300 iş adamının katılımı ile 16 Aralık'ta İstanbul Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
GESİAD Başkanı İrfan Avşar, yaptığı açıklamada, TUSKON'un organize ettiği programa 54 ülkeden 300 ithalatçı firmanın katılacağını belirtti. Avşar, buraya gelen iş adamlarının Afrikalı meslektaşları ile ticari ilişkilerini geliştirmelerini ve yeni pazarlar bulmalarının hedeflendiğini söyledi.
Dünyada ekonomik krizlerin olduğu bir ortamda yaşadıklarını belirten Avşar, iş dünyası olarak krizlerden minimum düzeyde etkilenmek için alternatif pazarlar bulmalarının önemine işaret etti.
TUSKON tarafından 16 Aralık tarihinde düzenlenecek olan Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü Programı'nın, Afrika pazarına açılmak ve yeni müşteriler bulmak için iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Avşar, yedincisi düzenlenecek olan buluşmaların, diğerlerinden beklenenden büyük yararlar sağlandığına dikkat çekti.
Avşar, Afrika’da doyuma ulaşmamış güçlü bir talep olduğunu belirterek, Avrupa veya Amerika’ya mal beğendirmek için uğraşılacağına, buraların değerlendirilmesinin daha mantıklı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz