Afrikalı Öğrenciler Bayramı Talas'ta Kutladı

KAYSERİ (AA) - Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören 6 Afrika ülkesinden 70 öğrenci, bayramı Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'de kutladı.

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören 6 Afrika ülkesinden 70 öğrenci, bayramı Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'de kutladı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Ulubey Bilgi Evi’nde bir araya geldiği öğrencilerle bayramlaştı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Gurbettesiniz ama bizlerlesiniz. Siz bizim kardeşlerimizsiniz” dedi. "Gurbette bayram yaşamak bir açıdan hüzün, diğer açıdan sevinçtir" diyen Yıldırım, "Böyle bayram günlerinde birlikte olmanın ayrı bir güzelliği vardır. Bizler sizleri yalnız bırakmayıp bayramı birlikte yaşamak istedik. Sizler bugün şehrimizde misafirsiniz ancak yarın burada mesleğinizi icra edebilirsiniz. Sizler bizlerden birisiniz. Aramızdaki bu sevgi, saygı ve muhabbet toplumlar arasında önemli bir köprü vazifesi görecektir. Çünkü hepimiz kardeşiz. Talas Belediyesi Gençlik Meclisi ve Küresel Öğrenci Kulüpleri Birliği olarak hepimizin amacı insanlığa hizmet etmek” ifadelerini kullandı. Bayramı ailelerinden uzakta kutlayan öğrenciler ise burada mutlu olduklarını belirttiler. Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler, hazırladıkları yöresel yemekleri misafirlere ikram etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz