Afrika'ya yardım çağrısı

Memur Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, "İnsanlığın ölmediğini gösterelim. Masum çocukları yaşatalım. Yardımlar Afrika'ya."...

Memur Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, "İnsanlığın ölmediğini gösterelim. Masum çocukları yaşatalım. Yardımlar Afrika'ya." dedi.
Öz, yaptığı açıklamada, başta Somali olmak üzere Afrika'da son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketinin yaşandığını hatırlattı. Büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Öz, "Acilen gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımların ulaşmaması halinde bu insanların büyük bir bölümüyle birlikte insanlık da Afrika sıcağında ölecek." ifadesini kullandı.
"Afrika ölümün kıyısında yardım beklerken başta batı olmak üzere dünyanın sessizliğini sürdürmesini anlamakta zorlanıyoruz." diyen Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın süper gücü ABD, Irak ve Afganistan’ı ilk işgal ettiğinde masum insanları öldürmek için en az 2 trilyon dolar harcadı. Batılı güçler konu savaş ve ölümse cömert, yardım ve yaşatmak olunca olabildiğince cimri. Savaşa harcanan paralar, milyonlarca Afrikalıyı kıtlık ve kuraklık felaketinden çıkarmaya yeter de artar bile."
Memur-Sen olarak, Afrika'ya yardım çağrısında bulunduklarını vurgulayan Öz, şunları dile getirdi: "Bu kapsamda, genel merkezimizin önderliğinde tüm teşkilatımızın bu yıl Ramazan ayında düzenlemiş oldukları iftar programlarını iptal ettik. Bu programlara ayrılan kaynağı Afrika’daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize göndereceğiz. Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının, hatta bütün insanlığın ortak mesajı olması gerektiğine inanıyoruz. Merhamet ve şefkat duygularının en yükseğe çıktığı mübarek Ramazan ayındayız, yardım mevsimindeyiz. Haydi Türkiye yardım vaktidir. Şimdi 'Somali’ye yardım için hareket zamanıdır' diyoruz. Gelin Somali’li çocukları annesiz bırakmayalım, ablasız, abisiz, kardeşsiz bırakmayalım. Yapacağımız yardımlarla onlara annelik ablalık kardeşlik yapalım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz