Afyokarahisar’da zincirleme kaza: 1 ölü 37 yaralı

Afyonkarahisar-Konya karayolunun 67.kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre bir kişi hayatının kaybederken 37...

Afyonkarahisar-Konya karayolunun 67.kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre bir kişi hayatının kaybederken 37 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada yaralılar çevreden gelenler tarafından araçlardan çıkartılırken, kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
Yeşilçiftlik beldesi girişindeki kavşakta meydana gelen kazada otomobil, kamyon ve bir yolcu otobüsü birbirine girdi. Kavşağa kontrolsüz giren Muzaffer Gül yönetimindeki 06 AU 7322 plakalı otomobile, Konya istikametinden gelen Ercan Tepe yönetimindeki 34 DZ 7849 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisi ile direksiyon hâkimiyetini kaybeden yolcu otobüsü, Konya istikametine giden Ali İhsan Bayhan yönetimindeki 42 CDZ 28 plakalı kamyona çarptı, yan yatarak şarampole yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü Muzaffer Gül (57) hayatını kaybetti. Yaralanan 37 kişi, Afyonkarahisar’daki değişik hastanelerle birlikte Çay, Akşehir, Sultandağı ilçelerindeki sağlık kurumlarına kaldırıldı.
Hasan Çelikkan isimli yolcu, kazadan 10 dakika önce mola verdiklerini belirterek, "Moladan sonra otobüste çay servisi yapılıyordu. Kavşağa geldiğimizde bir anda karşımıza otomobil çıktı. Şoför fren yaptı ancak kurtaramadı ve otomobile vurdu. Şoför direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Burada kamyonla çarpıştık ve yan yattık. Daha sonra şarampole yuvarlandık." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz