Afyon Yıl Sonunda Dünyaya Dondurulmuş Patates Satacak

Afyonkarahisar’dan yılda 200 bin tonun üzerinde dondurulmuş patates satılacak. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası...

Afyonkarahisar’dan yılda 200 bin tonun üzerinde dondurulmuş patates satılacak.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanlığı'na seçilen Mehmet Çarkgil'i ziyaretinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehirde sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin uyumluluğunun meyvesini vermeye başladığını söyledi. Balkanlıoğlu, bu sayede kentte yatırım çeşitliliğinin arttığını belirtti. Balkanlıoğlu, 50 milyon Euro’ya mal olacak ve dondurulmuş patates üretimi yapacak tesisin temelinin geçtiğimiz aylarda atıldığını hatırlatarak, tesisin bu yılın sonunda hizmete girmesinin beklendiğini anlattı. Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden birisi olan kentte yılda 350 bin ton patates üretimi yapıldığını dile getiren Balkanlıoğlu, cips fabrikasının binlerce üreticinin önünü açacağını, pazar sorununu ortadan kaldıracağını söyledi. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da patates üretimi yapan 10 binlerce üretici bulunduğunu, bu üreticilere sertifikalı ekim için ilaç, hasat, tohum desteği verileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, “Üreticilerimiz plansız, programsız ekim yaptıkları için her yıl üretim fazlalığından pazar sorunu yaşamaktadırlar. Bu tesis sayesinde 200 bin tona yakın ham madde kullanılacağından artık üreticiler pazar sorunu yaşamayacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar için elini taşın altına koymaya gönüllü olan yeni yönetimi tebrik etti. Balkanlıoğlu, “Normalde ticaret, çalışmak ve gelir getirici işler yapmak yerine Afyonkarahisar halkına hizmet etmek amacıyla meslek örgütünde yer almanız takdire şayan bir harekettir. Afyonkarahisar birçok avantajları bünyesinde taşıyan bir ildir. Uyumluluk sayesinde yatırım çeşitliliği de her geçen gün artmakadır.” diye konuştu.

ATSO Başkanı Serteser, daha önce olduğu gibi bu dönem de yerel yöneticilerin desteğiyle uyumlu bir çalışma sergileyerek, Afyonkarahisar ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayamaya çalışacaklarını söyledi.

Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ise Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun desteğini her zaman yakından hissettiklerini söyledi. Çarkgil, “Afyonkarahisar için yapılması gerekenler konusunda biz bize düşen görevlerle her zaman sizlerin emrindeyiz. Sizlerin desteğinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanımızda olacağına inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: