Afyon’a nükleer tıp açılıyor, hastalar dışarıya gitmek zorunda kalmayacak

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, hastalara teşhis ve tedavi kolaylığı sağlayan tıp merkezinin...

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, hastalara teşhis ve tedavi kolaylığı sağlayan tıp merkezinin kurulum çalışmalarının devam ettiğini, kısa sürede hastaların hizmetine gireceğini söyledi. Duran, kısa bir süre önce hizmete açtıkları 600 yataklı hastanede 4 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti, acil serviste de ortalama günlük 650 kişiye sağlık hizmeti verildiğini belirtti. Duran, hastalara daha iyi hizmet vermek amacı ile tıbbi teknolojinin bütün imkânlarını hastaneye kazandırma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, hastalar için en büyük ihtiyaç olan nükleer tıp merkezini hizmete açacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Nükleer tıbbın vücuttaki organların veya doku sistemlerinin fonksiyonel ve metabolik görüntülenmesi ile uğraşan bilim daLI olduğunu ifade eden Duran, "Bu amaçla hastalara özel koşullarda hazırlanmış düşük dozda radyoaktif madde verilir ve görüntüleme yapılır. Kullanılan radyoaktif maddelerin herhangi bir yan etkisi veya hasta tarafından hissedilebilecek klinik etkisi bulunmamaktadır. Klinik pratikte en sık yapılan uygulamalar böbrek, kemik, karaciğer-dalak, beyin ve bazı bölgesel kan akımı çalışmalarıdır." dedi.

Mehmet Duran, nükleer tıbbın, çoğunlukla teşhise dayalı bir bilim dalı olmasının yanında bazı özel şartlarda ve belli hastalıklarda (tiroid kanseri, bazı endokrin sistem kanserleri ve kemiğe yayılım gösteren bazı kanser türlerinde) tedavi edici uygulamaları da içerdiğini anlattı. Duran, gelişmiş ülkelerde nükleer tıp yöntemlerinin klinik tanı ve tedavide rutin olarak kullanıldığını, ülkemizde de sayısı gittikçe artan klinikler sayesinde yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanılmasına olanak sağlandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Duran, "Teşhis ve tedavide önemli bir yere sahip olan ve yaygın olarak kullanılan nükleer tıp biriminin Afyon ilinde bulunmaması ve hastaların tetkiklerini yaptırmak üzere il dışına gitmek zorunda kalmaları önemli bir eksikliktir. Yapılan planlamalar doğrultusunda yeni açılan devlet hastanemizde Nükleer tıp biriminin faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir ve çok yakın bir zamanda hizmete açılacaktır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: