Afyon'a "otobüs karakol"

AFYON (İHA)- Afyon Emniyet Müdürlüğü, düzenlenen bir törenle "Gezici Polis Merkezi Amirliği"ni hizmete sundu. Otobüs Karakol, tören sırasında bir evde çıkan yangın nedeniyle, hemen olay mahalline intikal etti.

Afyon Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Natık Canca, vatandaşların polis merkezine gitmek için artık ıstırap çekmeyeceklerini söyledi. İl Emniyet Müdürü Canca, 1 komiser yardımcısı ve 4 polis memurunun görev yapacağı gezici karakolun, şehrin çeşitli yerlerinde, mıntıkası belli olmayan bir sistem içinde görev yapacağını ifade etti. Vali Muzaffer Dilek ise yaptığı konuşmada, hizmetin, vatandaşın ayağına gitmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Dilek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Hukukun üstünlüğünü hakim kılmak ve vatandaş odaklı bir hizmeti hayata geçirmek için klasik bazı anlayışların yavaş yavaş terk edildiğini görmekteyiz. Dileriz kimsenin karakola ihtiyacı olmaz; ama Emniyet Müdürlüğü iyi bir organizasyon başlattı. Bundan böyle insanlar, daha az rencide edilerek ve zamanlarını daha iyi kullanarak uygar şartlarda hizmet alacaktır."

Konuşmaların ardından Gezici Polis Merkezi Amirliği hizmete sunuldu. Bu arada tören sırasında alınan bir yangın ihbarı, polisi harekete geçirdi. Kurtuluş Caddesi'ndeki bir apartmanın bacasında çıkan yangın nedeniyle Gezici Polis Merkezi Amirliği ekipleri, hemen olay yerine intikal etti. Gezici karakoldaki ekipler, apartmandakilerin ifadelerini yerinde aldı.

Oldukça konforlu bir şekilde dizayn edilen Gezici Polis Merkezi Amirliği'nde, ifade alınmasının yanı sıra, araç ve şahıs sorgulamalarının da yapılabileceği bildirildi.