Afyon’da 315 Yangında 4,5 Milyon Liralık Hasar Meydana Geldi

Afyonkarahisar’da, 2012 yılında çıkan toplam 315 yangında 3 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4,5 milyon lirada...

Afyonkarahisar’da, 2012 yılında çıkan toplam 315 yangında 3 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4,5 milyon lirada maddi hasar oluştu.

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yeni araç ve gereçlerle çıkan yangınlara müdahale süresini 5 dakikaya kadar düşürdü. 2012 yılında müdahale edilen 315 yangının büyük çoğunluğunu ot-saman-çöp ve ekin yangınları oluşturdu. İstatistiklere göre, 133 yangınla ot, saman, çöp ve ekin yangınları birinci sırada yer alırken, 98 yangınla bina yangınları ikinci sırada yer aldı. Yaz ayları yangınların en çok yaşandığı dönemler olarak dikkat çekerken, temmuz ayında 53, ağustos ayında 37 ve eylül ayında 46 yangın meydana geldi. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı 315 yangında, yaklaşık 4,5 milyon lira maddi hasar oluştu.

Reklam
Reklam

12'si itfaiye aracı olmak üzere toplam 17 araçla yangınlara karşı etkin bir mücadele sergileyen İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 62 personel görev yapıyor. Araç filosunda, dar sokaklarda çıkan yangınlara müdahale etmek amacıyla özel olarak üretilen küçük itfaiye aracıyla bulunuyor.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve geldikten sonra araç filosunu genişleterek, personel eğitimlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Geçen yıl 315 yangına müdahale ettiklerini belirten Çoban, kontrollü ve koordinasyonlu bir çalışmayla yangınlara müdahale süresinin 5 dakikaya kadar düşürdüklerini anlattı. Çoban, belediye olarak yangınların azaltılması amacıyla okullar, kurumlar başta olmak üzere vatandaşlarla uygulamalı eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz