Afyon'da Çanakkale Savaş Alanları Çadırını 30 Bin Kişi Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından organize edilen ve 9 gün boyunca açık kalan...

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından organize edilen ve 9 gün boyunca açık kalan 'Çanakkale Savaş Alanları Çadırı’nı 30 bin kişi ziyaret etti. Çadırda canlandırılan kahramanlık hikayeleriyle vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Dernek üyesi 35 öğretmen tarafından 10 günde hazırlanan çadırda 3 metrelik siperler, toplar, el bombaları, tabyalar, karargah, çeşitli silahlarla birlikte, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şehit düşenlerin temsil edildiği şehitlik yer aldı.

Reklam
Reklam

Valilik ve belediyenin de destek verdiği çadırda, siperler arasında 'Seyit Onbaşı', ‘Yarbay Hasan Bey’in Şehadeti’, ‘Bomba Sırtı’ gibi kahramanlık olayları öğrenciler tarafından canlandırıldı. Günde 6 seans halinde canlandırmaların yapıldığı çadırda, vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise sahneleri izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

ÜMİTGÖNDER Başkanı Veli Kuru, Afyonkarahisar’da ilk defa Çanakkale ile ilgili ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığını söyledi. Kuru, savaş alanlarının bire bir oluşturduğu çadırda sahnelenen canlandırmaların vatandaşları ve çocukları oldukça etkilediğini dile getirdi. Kuru, “Tarihi sahnelerin dışında çadırımızda Çanakkale’den getirilen müzede savaş malzemeleri sergilendi. Ayrıca, rehber tarafından savaşın değişik yönleri bire bir anlatılması çok etkili oldu. Çadırımızı, 9 gün boyunca 20 bini öğrenci olmak üzere toplam 30 bin kişi ziyaret etti." dedi.

Veli Kuru, Çanakkale Savaş Alanları Çadırı’nın, 15 gün boyunca, mesaisinin dışında çadıra gelerek fedakarca çalışan 35 kişilik eğitim gönüllüsü tarafından hazırlandığını ifade etti. Kuru, seneye bunun daha kapsamlısını hazırlayarak, daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da çadırın, Çanakkale destanıyla ilgili toplumda bir farkındalık oluşturması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Kumartaşlı, yapılan canlandırma ve görsellerden kendisi gibi vatandaşların da etkilendiğini, özellikle de öğrenciler açısından çok faydalı bir etkinlik olduğunu belirtti.

Öte yandan, çadırın giriş kapısının önüne Çanakkale'de bulunan ve 5,5 metre yüksekliğindeki 'şehitler abidesi'nin minyatürü yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: