Afyon'da Işçiler Kurdukları Dernekle Mesleki Ve Sosyal Alanda Söz Sahibi Olacak

Afyonkarahisar'da işçiler mesleki ve sosyal hayatta söz sahibi olabilmek için Mahir Çalışanlar Derneği'ni kurdu.Dernek başkanı...

Afyonkarahisar'da işçiler mesleki ve sosyal hayatta söz sahibi olabilmek için Mahir Çalışanlar Derneği'ni kurdu.

Dernek başkanı Baysal Doğan, çalışanları bünyelerinde toplayarak mesleki olarak gelişmelerine yardımcı olmayı, çalışanların verimlilik ve etkinliklerini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, çalışanların hayat standartlarını geliştirmeyi ve saygınlıklarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, “Bunun dışında çalışanların okuyan çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak üzere her türlü kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunarak etkin ve faydalı bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Doğan, üyelerine sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini de ifade ederek, “İlk yardım, takım çalışması, problem çözme ve karar verme, stres yönetimi, etkili iletişim becerileri ve beden dili, aile içi iletişim, problem çözme kültürü ve teknikleri, zaman kontrol ve yönetimi konularında seminerler ve eğitimler düzenleyeceğiz. Böylece derneğimiz Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet verecektir.”diye konuştu.

Dernek üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı Baysal Doğan, başkan yardımcısı Fahrettin Sancak, genel sekreter Bektaş Bulut ve üye Abdulkadir Özdemir hazır bulundu. Vali Balkanlıoğlu Afyonkarahisar’ın böylesine faydalı bir derneği kazanmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Bu dernekle işçilerin daha verimli çalışmaları sağlanacak. Ayrıca işsiz insanların daha kolay iş bulmaları ve mevcut işçilerinde daha nitelikli olmaları, işlerinde uyumlu, huzurlu, verimli olmaları için çalışmalar gerçekleştirmek amaçlı bir araya gelmelerinden dolayı kendilerini kutluyorum.” dedi. Afyon’da bu anlamda bir boşluğun doldurulacağını ifade eden Balkanlıoğlu, bu anlamda sivil toplum örgütlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Balkanlıoğlu, şunları söyledi: “İnsanlar kendi fikrine, kişiliğine, düşüncelerine, görüşlerine, dinine, inancına göre, kendilerini ifade edebileceği çalışmalar yapıyorlar. Vicdanen rahat ettiği, kendisinin de görev aldığı ve fayda gördüğü sivil toplum örgütlerine üye olan insanlar, dünyada ‘bende varım’, ‘ben de bir şeyler yapabiliyorum’ diyebiliyorlar. Bu yüzden sivil toplum örgütleri bizler için çok önemlidir."

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda günün anısına Dernek Başkanı Baysal Doğan tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na üzerinde derneğin logosu bulunan bir plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: