Afyon'da Sahte Tereyağı Yapımında Kullanılan 8,5 Ton Malzemeye El Konuldu

Afyonkarahisar’da, izinsiz çalışan bir süt ürünleri işletmesinin faaliyeti durdurularak, sağlıksız şartlarda üretilen 8,5 tonluk hayvansal...

Afyonkarahisar’da, izinsiz çalışan bir süt ürünleri işletmesinin faaliyeti durdurularak, sağlıksız şartlarda üretilen 8,5 tonluk hayvansal gıdaya el konuldu. Ürünler arasında, firmanın piyasadan toplayarak ürüne katmak istediği iade peynirler, bitkisel yağlar da bulundu.

Afyonkarahisar’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, güvenilir gıda tüketimine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdürlük elemanları tarafından yapılan denetimde, onaysız faaliyet gösterdiği tespit edilen süt ürünleri üreten bir işletmenin faaliyeti durduruldu.

Reklam
Reklam

Yapılan incelemede, işletmedeki, uygun olmayan şartlarda üretilen 8,5 ton ürüne el konuldu. El konulan ürünler arasında, firmanın piyasadan toplayarak ürüne katmak istediği iade peynirler ile bitkisel yağlara da rastlandı. İşletmede ele geçirilen piyasadan toplanmış bu sağlıksız peynirlerin ve bitkisel yağların hile amaçlı ürünlerde kullanıldığı belirtildi.

“ALO 174’Ü MUTLAKA ARASINLAR”

Afyonkarahisar’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, firmanın gündüz yerine gece faaliyet gösterdiğini söyledi. Firmanın faaliyetinin durdurularak savcılığa suç duyusunda bulunulduğunu belirten Arap, "Afyonkarahisar’da halkın sağlığına güvenilir gıdanın halka sunulmasında, müdürlük olarak çalışmalarımızı merkezde 4 ekiple sürdürmekteyiz. Bu maksatla ‘en iyi denetçi tüketicinin kendisidir.’ Bu tür olaylar tıpkı bir asayiş olayı gibi görülüp karşılaşıldığında bize ya da ‘Alo Gıda 174’ hattına bildirilmeli.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: