Afyon'da Sezon Açıldı, 300 Kilometrelik Asfalt Atılacak

Afyonkarahisar’da bu yıl sonuna kadar 300 kilometrelik asfalt kaplama yapılacak. İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı...

Afyonkarahisar’da bu yıl sonuna kadar 300 kilometrelik asfalt kaplama yapılacak.

İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı yatırım programında bulunan ve içerisinde 1. kat ve 2. kat olmak üzere toplam 300 kilometrelik asfalt kaplama işinin yapılacağı asfalt sezonu açıldı. Akören beldesinde yapılan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Akören Belediye Başkanı Mustafa Duymuş, Sinanpaşa’ya bağlı belde belediye başkanları, İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu tür işlerin özel idarelere bağlanmasıyla hizmetlerin daha kaliteli ve seri bir şekilde verilmeye başlandığını söyledi. İl Özel İdaresi'nin Afyonkarahisar’daki yol ağının 4 bin kilometreyi bulduğunu, bu yolun yüzde 99’unun asfalt olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, “388 köyümüzün tamamı ana yoluyla birlikte asfalt yola kavuştu. Bundan sonra bağlantı yolları, kestirme yollar ve illere çıkan kestirme yollarda asfalt yapılacak ve çok daha güzel hale gelecek. Bu yılda 15 milyon lira civarında ödenek yolların yapımı için ayrıldı. Bunlarda 100 kilometre sıfır asfalt 1. kat, geriye kalan 2. kat yenileştirme çalışmaları var.” dedi.

Afyonkarahisar’da hizmetin ulaşmadığı yer olmadığını ifade eden Balkanlıoğlu, 388 köyün tamamında içme suyu olduğunu anlattı. Balkanlıoğlu, Özel İdare ve KÖYDES’ten gelen yatırımlarla kaldırım, asfalt, oyun parkı, köy fırınları, içme suyu ve kanalizasyon yapımlarına devam ettiklerini anlattı.

Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra asfaltlama çalışmaları başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz