Afyonkarahisar - Antalya otoyolu yatırım programına alındı

Ulaştırma Bakanlığı, Afyonkarahisar’ı Antalya ve Alanya’ya bağlayan otoyol projesini yatırım programına aldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak...

Ulaştırma Bakanlığı, Afyonkarahisar’ı Antalya ve Alanya’ya bağlayan otoyol projesini yatırım programına aldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun proje çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı, 2013'te de ihaleye çıkarılacağı bildirildi.
Ulaştırma Bakanlığı’nın söz konusu otoyolu üzerinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya ve Alanya’nın ulaşımda hak ettiğini aldığını ifade etti.
Yapılacak otoyollarla şehirlerarası mesafelerin düşeceğine dikkat çeken Çavuşoğlu, “Yapılacak olan otoyol Antalya, Alanya ve Afyonkarahisar’a ulaşmada kolaylık sağlayacak. Alanya ve Antalya ulaşımı çağ atlıyor. Bunun için çok çalıştık. Gazipaşa Havaalanı'nda daha önce inekler otlarken, şuanda yerli ve yabancı turistler uçan uçaklarla seyahatlerini yapabildikleri için bizlere teşekkür ediyorlar. Gazipaşa-Alanya arasındaki duble yolumuz bitmek üzere. Alanya ve Antalya’ya yapılması gereken ne varsa yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz