Afyonkarahisar Belediyesi 335 Engelliyi Akülü Araçla Sevindirdi

Afyonkarahisar Belediyesi, 335 engelliyi akülü araç ve tekerlikli sandalyeyle buluşturarak sosyal yaşama katılmalarına destek verdi....

Afyonkarahisar Belediyesi, 335 engelliyi akülü araç ve tekerlikli sandalyeyle buluşturarak sosyal yaşama katılmalarına destek verdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için büyük çaba içerisinde olduklarını söyledi. Çoban, kent yaşamında özel önem verdiği engellilerin gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerine destek vermeye devam ettiklerini belirtti.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak imkânlar doğrultusunda engelli vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Çoban, "Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduk. Engellilerimiz için birçok çalışmaya imza attık. Dağıttığımız 232 akülü araç, 103 tekerlikli sandalye ile engelli kardeşlerimizi evlerinden dışarı çıkararak sosyal yaşama katılımlarını sağladık. Şehrimizi geleceğe hazırladığımız bu dönemde yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi unutmadık."dedi.

Reklam
Reklam

Çoban, Dumlupınar 2. Cadde'de yapılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında olduğu gibi bu yıl içerisinde kentin bir çok bölgesinde başlatılan kaldırım düzenlemelerinde engelli bireyler için yürüyüş yolu oluşturduklarını dile getirdi. Çoban, "Her şeyden önce engellilerin yanlış tutum ve davranışlarımızdan dolayı yıkılan duygu dünyaları onarılmalıdır. Son yıllarda engelli vatandaşların sorunları ve çözümleri konusunda devletin yanında sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da yoğun gayret göstermektedirler. Unutulmamalıdır ki; her birey bir engelli adayıdır. Bugün böyleyiz ancak yarın nasıl olacağımızı bilemeyiz. Bu konuda toplum olarak elele vererek sorunların aşılmasında bir birimize yardımcı olmak zorundayız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: