Afyonkarahisar Belediyesi yatırımlarına 31 milyon lira ek ödenek

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2011 yılı yatırımlarında kullanılmak üzere 31 milyon liralık ek ödenek ayrıldığı belirtildi. Afyonkarahisar...

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2011 yılı yatırımlarında kullanılmak üzere 31 milyon liralık ek ödenek ayrıldığı belirtildi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2011 için ön görülen 30 milyon liralık hedefin şimdiden 39 milyon liraya ulaştığını belirterek, yatırımların hiçbir kurum ya da kuruluştan borç ya da yardım alınmadan belediyenin öz kaynakları ile gerçekleştiğini söyledi. 31 milyon liralık ek ödeneğin mecliste kabul edildiğini ifade eden Çoban, "Hiçbir yere borçlanılmadan öyle 50-100 parça gayrimenkul satılmadan, kendi öz kaynaklarımızla, kendi imkanlarımızla yaptığımız yatırım bu ay itibariyle 39 milyon liradır. 2011 yılı sonuna kadar tahmin edilen rakam 40 ila 50 milyon lira arasındadır. İsteyen basın mensupları, isteyen meclis üyelerimiz, vatandaşlarımız bizim bu harcamalarımızı inceleyebilir. Yani ‘yıllık ortalama 10 milyon lira yatırım yapan bir belediye hiçbir yere borçlanmadan nasıl 40 milyonluk yatırım yapar hale gelmiş’ deyip tüm harcamalarımızı inceleyebilirler." dedi.
Çoban, isteyen her vatandaşa harcama kalemlerinin gösterilmesi talimatını verdiğini kaydetti. Çoban, İller Bankası’na 13 ila 15 milyon lira arasında bir borç ödediklerini, bunun bir rekor olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz