Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Akgün:"Günün En Sıcak Saatlerinde Mecbur Kalınmadıkçadışarı Çıkılmamalı"

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsimiyle artan hava sıcaklığı ve nemdeki artışın önlem alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebildiğini belirterek, dışarıda çalışması gerekenlerin güneşten korunması gerektiğini vurguladı.

Sıcakların çocuk ve yaşlıları daha fazla etkilediğini anlatan Akgün, şunları kaydetti:

"Sıcaklarda özellikle 4 yaşından küçük çocuklar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, aşırı kilolular dikkatli olmalıdır. Ayrıca açık alanda çalışanlar, şeker, kalp-damar, beyin-damar, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi kronik hastalığı olanlar, tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçlarını sürekli kullanmak zorunda bulunan hastalarla alkol ve madde bağımlılığı olanların bu durumdan daha fazla olumsuz yönde etkilenebileceğinden daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Reklam
Reklam

-"Günde en az 12-14 su bardağı sıvı tüketilmelidir"-

Akgün özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Yemeklerde zeytinyağı ve bitkisel sıvı yağlar kullanılmalıdır. Yemekleri pişirirken kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara, kendi suyunda veya az suda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır. Vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını sağlamak için bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir. Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla miktarlarda sıvı alınmalıdır. Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir."

Muhabir: Mustafa Güngör / Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz