Afyonkarahisar KETEM'de 372 Tarama Yapıldı

Afyonkarahisar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) 117 mamografi, 118 gaitada gizli kan ve 137 smear testi olmak

Afyonkarahisar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) 117 mamografi, 118 gaitada gizli kan ve 137 smear testi olmak üzere toplam 372 tarama yapıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde kanser taramalarının yapılabilmesi için her il ve büyük ilçelerde KETEM'lerin bulunduğu belirtildi.

Randevu ve doğrudan başvurularak Ulusal Kanser Standartları çerçevesinde uygun olan kişilere kanser taramalarının ücretsiz olarak yapıldığının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Kanser Daire Başkanlığı da her hafta 81 il kanser tarama verilerini değerlendirmektedir. Bu şekilde, illerde yapılan kanser taramalarını haftalık olarak izleyip eksiklikleri zamanında tespit ederek soruna yönelik farklı stratejiler geliştirilmesi hedeflenmiştir. Kanser taramalarında haftalık olarak da bakıldığında geçtiğimiz hafta 18-22 Şubat en çarpıcı artışın Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde olduğu belirlenmiştir. Söz konusu hafta ilimiz KETEM'de 117 mamografi, 118 gaitada gizli kan ve 137 smear testi olmak üzere toplam 372 tarama yapılmıştır. KETEM'e randevu alınarak gidilebileceği gibi doğrudan başvurularak da tarama yaptırılabilmektedir."

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: