Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: "Ekiplerin Denetiminde Ruhsatsız, Hijyenik Olmayankoşullarda Üretim Yapan Toplam 6 Iş Yeri Tespit Edildi"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan denetimlerde, 4'ü ruhsatsız, 2'si hijyen ve sağlıklı üretim koşullarına

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan denetimlerde, 4'ü ruhsatsız, 2'si hijyen ve sağlıklı üretim koşullarına uymayan 6 iş yerinin tespit edildiğini, bu iş yerleri hakkından işlem yapıldığını bildirdi.

Balkanlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar'ın "marka kent" olma iddiası bulunan bir şehir olduğunu hatırlatarak, kentin değerleri arasında kaplıca, mermer, kiraz, patatesin yanı sıra sucuk ve kaymağın da yer aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Afyonkarahisar'ın değerlerini üreten iş yerlerinden denetimler yaptıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan denetimlerde, 4'ü ruhsatsız, 2'si ise hijyen, sağlıklı üretim koşullarına uymayan 6 iş yeri tespit edildi. Bu iş yerleri hakkından işlem yapıldı. Sucuk üreten iş yerinde tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Bu çok ağır bir şey. Afyonkarahisar'da 170'in üzerinde sucuk ürünleri imalathanesi var. Sağlıksız üretim yapan iş yerleri, marka kent olma yolunda çaba gösteren Afyonkarahisar'a ve dürüst üreticilere de zarar veriyor. Ruhsatsız imalat yapan, hijyen koşullara uymayan, ürünlere katkı maddesi koyan iş yerlerinin üzerine kuvvetli şekilde gidilecek. Vatandaş bu tür iş yerlerini 155, tarım teşkilatı gibi denetim yapan birimlere her zaman ihbar edebilir. Gerekirse valiliği arayıp ihbarlarını bildirebilir. İşlem yapmayan kurumu bana bildirsinler, kurum hakkında gerekeni yaparım."

Balkanlıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yeni müdürün atandığını, kurum personelinin eğitim eksikliğini gidermek de için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

19 Haziran'da terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada yaralanan Piyade üsteğmen Murat Hasırcıoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede şehit olmasına değinen Balkanlıoğlu, olayın Türk milletini derin üzüntüye sevk ettiğini dile getirerek, "Allah başka acılar göstermesin" dedi.

Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: