Afyonkarahisar Valisi İftarda Çocuk Evlerinde Kalan Öğrencilerin Konuğu Oldu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, iftarını Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde kalan öğrenciler ile birlikte...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, iftarını Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde kalan öğrenciler ile birlikte yaptı.

Vali Balkanlıoğlu, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Gülser Estaoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz daire müdürleri ve bakıcı aileler ile birlikte iftarda Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde kalan öğrencilerin misafiri oldu. İftara bazı protokol üyeleri eşleri ile birlikte katılırken, iftar öncesinde bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, sosyal devletin gereği olarak çocuk evleri ve yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocuklara kucak açıldığını söyledi. Çocuklara kucak açan devletin ve ailelerin olduğu sürece Türkiye’nin daima ileriye gideceğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Bu çocuklar ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Onlar ileride doktor, rektör, vali ve hatta cumhurbaşkanı olacaklardır. Bu yüzden onlarla çok iyi ilgilenmemiz gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında, çocuklara nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Vali Balkanlıoğlu söyle konuştu:

“Tabi yetkililer ve aileler sizlerle ne kadar çok ilgilenirse ilgilensin ve ellerinden geleni yapsın, sizin kendinize dokunacak yararınız kadar, yarar sağlayamazlar. Öncelikle sizin kendinize faydanız olacak, derslerinizi çok iyi çalışacaksınız, okullarınızda öğretilenleri sürekli tekrarlayacak ve bol bol kitap okuyacaksınız. Böylece bilgili, donanımlı ve kendinden emin bireyler olacaksınız. Vatana, millete faydalı işler yapacak ve topluma yararlı bireyler olacaksınız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: