Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Kutlamaları

Afyonkarahisar’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarının ilki Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından...

Afyonkarahisar’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarının ilki Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Harb-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi önünde yapıldı.

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciği tarafından gerçekleştirilen kutlamaya konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri katıldı. Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası (Harb-İş) Afyonkarahisar Şubesi önünde yapılan kutlamaya 250 işçi katıldı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı kutlamanın açılış konuşmasını Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu yaptı. Uslu, 1 Mayıs’ın tüm dünyada emekçilerin ve emeğin uğradığı haksızlıklara karşı işçi sınıfının hep birlikte sesini yükselttiği gün olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Uslu, işçilerin güvencesiz çalıştırılmaya devam edildiğine vurgu yaparak şunları söyledi: "Türkiye’de emekçilerin yarısı kayıt dışı çalışıyor. Ulusal istihdam stratejisinin emek karşıtı yaklaşımlarıyla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor, asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor. Taşeron işçiliği yaygınlaştırma, kuralsızlaştırma planları yapılıyor. Örgütlenen işçiler işten atılıyor. İş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor. 1 Mayıs alanlarından verilen mesajlar hükümet tarafından iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin sefaletinin kimseye refah getirmeyeceği bilinmeli, hükümet, emek karşıtı politikaları bir an evvel terk ederek taleplere kulak vermelidir. Bu çağımızın gerektirdiği bir mecburiyettir. Bu bir ihtiyaçtır.”

Konuşmaların ardından eylemci grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. Kutlamaya, küçük yaştaki çocukların aileleri ile birlikte katıldıkları gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: