Afyonkarahisar’da 449 Gence İstihdam Olanağı

Afyonkarahisar’da 2009 yılından bu yana bin gençle mobil telekomünikasyon, finans ve sigorta gibi Türkiye ekonomisinin...

Afyonkarahisar’da 2009 yılından bu yana bin gençle mobil telekomünikasyon, finans ve sigorta gibi Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde ulusal ve uluslararası pek çok marka, kurum ve kuruluşa hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi’nin İŞKUR ile başlattığı istihdam projesi ilk mezunlarını verdi.

Tempo Çağrı Merkezi’nin İŞKUR işbirliği ile Temmuz ayında başlattığı 'Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu' ilk mezunlarını verdi. 833 kişinin kurs gördüğü projede ilk etapta 449 kişi meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Temmuz ayında 8 sınıfla başlayan ve 833 kişinin eğitim aldığı 'İŞKUR Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu'nu başarıyla bitirenlerden 449’u istihdam edildi ve Tempo Çağrı Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Reklam
Reklam

Törende Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar ve İnsan Kaynakları Direktörü Özgül Topkan’la birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ile İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da katıldı. Sertifika töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, İŞKUR’un internet sitesine yapılan başvurulardan seçilen adaylarla yapılan mülakatlar sonucu tespit edilen kursiyerlerin, eğitim programına katıldıklarını, eğitim süresi boyunca kursiyerlere İŞKUR olarak günlük 20 TL’lik bir destekte bulunulduğunu söyledi. Eğitimleri süresince kursiyerlere iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı güvence altına aldıklarını belirten Ünliyalvaç, “Şimdi ise bu desteğin sonucu karşımızda. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlı eğitim programını başarı ile bitiren gençlerimiz sertifikalarını aldılar ve Tempo Çağrı Merkezi’nin kadrolu birer çalışanı oldular” diye konuştu.

Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar ise İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirdikleri bu proje sayesinde Afyonkarahisar’daki gençlerin sektörün en kapsamlı eğitimini alarak meslek sahibi olduklarını belirtti. Akar, “İlk mezunlarımızdan 449 gencimiz, Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu’nu başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. Bu gençler, kısa vadede Tempo için, orta ve uzun vadede ise ülke ve sektör için büyük kazanç. Burada edindikleri bilgilerden tüm kariyerleri boyunca faydalanabilecekler. Biz de Tempo Çağrı Merkezi olarak gençlerimizi sektöre kazandırmak, onlara parlak bir kariyer sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bir yıl sürecek proje kapsamında 40 günlük ‘Müşteri Asistanı Programı’ ile 68 günlük ‘Çağrı Merkezi Elemanı Programı’nı başarıyla bitiren katılımcıların Tempo Çağrı Merkezi’nde Müşteri Temsilcisi olarak işe başlayacağı belirtilirken, İŞKUR Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu ve istihdam programlarının 2013 yıl sonuna kadar devam edeceği aktarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: