Afyonkarahisar’da 80 köy yolu trafiğe kapandı

Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı....

Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Afyonkarahisar- Ankara karayolunun 45. kilometresinde bulunan Köroğlu belinde aşırı kar ve buzlanma nedeni ile TIR’lar kayarak yolu kapadı. Kapanan yolu açma çalışmaları sürerken, araç sürücüleri yollarda mahsur kaldı. Trafik ekipleri kent merkezi çıkışında araçların ilerlemesine izini vermiyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, 80 köy yolu da kapandı.
Karayolları Afyonkarahisar 31'inci Şube Şefi Yalçın Özgür, gece yarısından itibaren çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmaların kar temizleme, kürüme, tuzlama şeklinde devam ettiğini belirtti. Yollarda kar nedeni ile bir tıkanma olmadığını ifade eden Özgür, “En büyük sıkıntımız zincirsiz yolu kapatan TIR’lar. Bu araçlardan birisi kayarak yolu kapattığı zaman bunu açmak saatlerimizi alıyor. Bu neden TIR’ların zincirsiz trafiğe çıkmasına kesinlikle izin verilmemeli.” dedi.
Sekiz ekibin toplam 21 araçla çalışma yaptıkları ve şimdiye kadar 500 ton tuz kullandıkları belirtildi.
Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin alınan bilgiye göre; kar yağışı Perşembe gününe kadar devam edecek. Perşembe gününde itibaren yağış beklenmiyor. Merkezde kar kalınlığı ise 20 santime olarak ölçüldü.
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek de kar yağışı nedeni ile 80 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Yol açma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Örnek, 10 greyder 1 dozer, 6 bıçaklı kamyonla çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz