Afyonkarahisar'da 92 kişi 'hasta bakım hizmeti' kursu aldı

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama...

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi işbirliğiyle düzenlen 'Hasta Bakım Kursu’ tamamlandı. Kursiyerlerin, bakımevleri, evde bakım, hastaneler, geronto-psikiyatri klinikleri ve huzurevleri gibi hasta ve yaşlı hizmetleri sektöründe çalışabilecekleri belirtildi.

13 ay süren kurslarda 92 kursiyere teknolojinin de imkanlarından faydalanarak yaşlıların yaşam kalitesini arttırmanın yolları anlatıldı. Kurs Eğitim Koordinatörü Başhemşire Yardımcısı Dr. Şengül Şişe, üniversite hastanesi ve halk eğitim merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitimin Afyon ve çevresinde ilk olduğunu söyledi. Şişe, 13 ay süren kursun 14 eğitimci ve 10 gönüllü uzman eğitimci ile birlikte toplam 92 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini belirten Şişe, kursun kursiyerlere sağlayacağı iş imkanlarının çok geniş olduğunu, mesleğin getirdiği yeterlilikleri kazanan kursiyerlerin bakımevleri, evde bakım, hastaneler, geronto-psikiyatri klinikleri ve huzurevleri gibi hasta ve yaşlı hizmetleri sektöründe çalışabileceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: