Afyonkarahisar'da Aile Hekimleri Ve Aile Sağlığı Personeline Yönelik Eğitim Çalışmaları

Afyonkarahisar'da hizmet vermekte olan aile hekimleri ve aile sağlığı personeline yönelik eğitim çalışmalarına başlandı.

Afyonkarahisar'da hizmet vermekte olan aile hekimleri ve aile sağlığı personeline yönelik eğitim çalışmalarına başlandı.

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, aile hekimliği uygulamasında koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik, kişilerin kendi sağlıklarının farkındalığını sağlayarak toplumun sağlığını geliştirmek, bireylerin sağlığını korumak, alanda çalışan hekimlerin ihtiyaç duyduğu bilimsel kanıta dayalı güncel uygulama imkanları sağlamak ve sağlık çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nca çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili ilk eğitim Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) Sorumlu Hekimi Belgin Abacı tarafından verildi.

Müdürlük Eğitim Salonu'nda düzenlenen eğitimde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, kanserde erken teşhisin öneminden ve erken teşhiste de toplum temelli taramanın önemli olduğunu bildirdi.

Abacı, tarama programları ve KETEM çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: