Afyonkarahisar’da Alkol Yasağına Farklı Tepkiler

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz günlerde mahkeme kararı ile iptal edilen, 'Kamuya açık alanlarda iç yasağının’ kaldırılması bazı...

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz günlerde mahkeme kararı ile iptal edilen, 'Kamuya açık alanlarda iç yasağının’ kaldırılması bazı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazıları ise kararın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından 27 Nisan 2012 tarihinde il sınırları içerisindeki açık alanlarda her türlü alkollü içki tüketilmesini yasaklayan bir karar yayınlamış, daha sonra karar mahkemeye taşınmıştı. İçki yasağı uygulaması Afyonkarahisar İdare Mahkemesi tarafından Anayasa’nın 13. maddesi gerekçe gösterilerek 27 Şubat 2013 tarih ve 2012/497 esas nolu kararıyla iptal edilmişti. Kararın iptalinin ardından içki yasağının en çok uygulandığı yerlerin başında gelen piknik alanlarında, yasağın kalması ile birlikte alkol tüketimi serbest olurken, bu durum bazı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazıları tarafından ise tepkiyle karşılandı.

Reklam
Reklam

Hafta sonunda güzel havayı da fırsat bilerek ailesini alıp Afyonkarahisar Kocatepe Asri Mezarlığı yanında bulunan piknik alanına gelen Muhammet Yürekli isimli vatandaş, içki yasağı uygulamasının doğru olmadığını söyledi. Yasakla birlikte insanların özgürlüğünün kısıtlandığını savunan Taş, “Demokrasinin olduğu yerde yasaklardan söz edilemez. Eğer içki kullanan insanlar çevresine rahatsızlık veriyorsa ve bu durumda şikayete neden oluyorsa, o zaman gerekli müdahale yapılmalı. Yasaklarla bir yere varılmaz. Özgürlükler kısıtlanmamalı” diye konuştu.

Piknikçilerden Ali Taş isimli vatandaş ise, uygulanan içki yasağı kararının doğru bulduklarını ve yasağın uygulanmaya başladıktan sonra desteklediklerini ifade ederek, “Toplum terbiyesi ve ahlakı önemli. Alkol alacak kişi gitsin evinde içsin. Gelip de piknik alanları başta olmak üzere, toplumun en fazla kullandığı alanlarda insanları rahatsız etmesinler. Keşke hiçbir yerde içki içilmese” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: