Afyonkarahisar’da Basın Mensuplarından Fidan Dikimi

Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde 16 Mayıs 2011 tarihinde kurulan Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’na, Basın...

Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde 16 Mayıs 2011 tarihinde kurulan Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’na, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM ) öncülüğünde 500 fidan dikimi yapıldı.

BYEGM ile Orman Genel Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdikleri proje kapsamında ‘Her basın mensubunun bu dünyada dikili bir ağacı olsun’ sloganıyla 26 il ve 30 yerleşim yerinde ‘Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Proje kapsamında Afyonkarahisar’da 16 Mayıs 2011 tarihinde oluşturulan ‘Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’nı’ zenginleştirmek amacı ile Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan 500 fidan bugün kentte görev yapan basın mensuplarının da katıldı etkinlik ile toprakla buluşturuldu.

Reklam
Reklam

Fidan dikimi öncesinde, faaliyetle ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, projenin gazetecilerin doğaya karşı bir sosyal sorumluluğunun olduğu zorunluluğundan ortaya çıktığını kaydederek, “Gazetecilik sektöründe çok fazla kağıt kullanılıyor. Buradan hareketle her sektörün, her bireyin doğaya bir borcu vardır. Biz gazeteciler, doğaya olan borcumuzu en azından fidan dikerek ödemeyi hedefliyoruz. Bu projeye basın kartı sahibi gazeteciler, basın meslek örgütleri, gazeteciler sendikası ve basın-yayın kuruluşları da destek vermektedir. Oluşturulan her ağaçlandırma sahası, orman il müdürlükleir ile o kentte görev yapan gazetecilere emanet edilmektedir” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu ise, 500 dekar alana sahip ormanda şimdiye kadar yaklaşık 75 bin fidan dikildiğini ve ormanın bakımının müdürlük tarafından aralıksız olarak yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çok sayıdaki basın mensubu tarafından ormana fidan dikimi yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: