Afyonkarahisar’da Hünerli Eller Birincilik İçin Yarıştı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘3. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması'na katılanlar, yaptıkları Afyonkarahisar’a özgü...

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘3. Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması'na katılanlar, yaptıkları Afyonkarahisar’a özgü birbirinden lezzetli yemeklerle birinci olmak için kıyasıya yarıştılar.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ile Kent Konseyi işbirliğinde yöresel yemek yarışması düzenlendi. Çorba, ana yemek ve tatlı kategorisinde düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun olurken, yarışmaya yaklaşık 60 kişi katıldı. Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen yarışmada, 19 yarışmacı çorba, 19 yarışmacı tatlı, 17 yarışmacı ise ana yemek kategorisinde yarıştı.

Reklam
Reklam

Yarışmanın açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar mutfağının yaşatılması, genç nesillere öğretilmesi ve Türkiye'ye tanıtılması açısından örnek bir organizasyon düzenlediklerini kaydederek, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yemekleri, lezzeti başta olmak üzere, görünüşüne de göre değerlendiren ve 16 kişiden oluşan jüri heyetinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmada, çorba kategorisinde Hesna Kocatepe, Yurdagül Topsakal ve Ali Başkurt, ana yemek kategorisinde Arife Narçin, Gülfer Serdaroğlu ve Ahmet Kandil, tatlı kategorisinde ise Ayşe Cavcav, Şerife Teksöğüt ve Nihat Emre Bakırel ilk üç sırayı paylaştılar. Yarışmada birinci olan yarışmacılara 750 TL, ikinci olan yarışmacılara 500 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 250 TL para ödülü verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: