Afyonkarahisar'da Ilk 5 Ayda 3 Bin 500 Denetim Yapıldı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yılın ilk 5 aylık döneminde üretim, tüketim...

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yılın ilk 5 aylık döneminde üretim, tüketim yerlerine toplam 3 bin 500 adet denetim yapıldı.

İl Müdürü Hüseyin Arap, üretim, satış yerlerine 3 bin 500 adet resmi kontrol yapıldığını, 379 adet ürün numunesi ve 79 adet yem numunesi alındığını, 909 adet işletmeye de işletme kayıt belgesi verildiğini söyledi.

Arap, ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddelerine göre 118 işletmeye de idari para cezası uygulandığını belirtti. Arap, et ve et ürünlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında ise 16 denetim yapıldığını ve 23 bin 503 lira ceza uygulandığını belirtti. Arap, tarım ürünlerinde kalitenin arttırılması için her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek, 509 ton domates, 2 bin 375 ton patates, 54 ton kiraz, 10 ton haşhaş ve 18 ton da diğer ürünler olmak üzere, çeşitli kontroller yaparak, ihracat amaçlı bitki sağlığı sertifikası düzenlendiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Hüseyin Arap, "Kentte 61 bin 300 adet büyükbaş, 32 bin 742 adet küçükbaş ve 2 milyon 817 bin 422 adet kanatlı hayvan il dışına sevk edilmiştir. İlimizde ulusal kalıntı izleme çalışmaları kapsamında 509 adet olan numune programı çerçevesinde 202 adet numune alınmış olup, tamamı temiz çıkmıştır. Yine 8 milyon 512 bin 885 adet muhtelif hayvan çeşit hastalılıklara karşı sağlık taramasından geçirilmiştir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz